Jorg ima poseben odnos do tradicije, sestavin in kuharskih tehnik in te želi strankam v Ateljeju čim bolj približati preko sproščene atmosfere.

Brez kakršnihkoli prtov, metuljčkov ali rokavic, brez pompoznih predstavitev ali ošabnega dolgovezenja, s katerim se stranke ne morejo poistovetiti. Jorg je oseba, ki je svoje življenje posvetila težnji po zadovoljstvu in lepoti v hrani, vinu, glasbi ter umetnosti, ki so ju deležni gostje brez nepotrebnih dodatkov.

Jorg Zupan / Atelje.

Njegova mirnost, ki je posledica dolgoletnega dela na tem področju in njegova nesebična delitev izkušenj s člani svojega tima ga naredita enega najboljših slovenskih kuharjev.

Studenec in Jorg Zupan ⸻

Matjaž Pozderec - Matija

Kuharski mojster Matjaž Pozderec je prekmurec rojen v Ljubljani. V Ljubljani je obiskoval gostinsko šolo poklicno in srednjo, kasneje je deloval v znanih restavracijah in hotelih kot šef kuhinje doma in v tujini.

Za svoje kulinarične dosežke je prejel številna domača in mednarodna priznanja. Na domači sceni (gostinsko turističnih zborih)več različnih medalj in med drugim tudi kuharskega oskarja v pripravi hladnih jedi pred gosti. Na mednarodni sceni pa zlata medalja s pokalom- World Cup Luxemburg 1986 Zlata medalja Gast Celovec 1984 Kuharska olimpijada Erfurt 2004 srebrna in 3 bronaste in še bi lahko naštevali.

Vodil je tudi kuharsko reprezentanco na mednarodnih tekmovanjih(svetovni pokal Luksemburg, Stutgard kuharska olimpijada Erfurd – Nemčija in še več različnih mednarodnih tekmovanj.

Matjaž zna svoje kulinarične izdelke tudi uspešno predstaviti in je vrsto let sodeloval z različnimi podjetji iz živilske panoge. Med drugim pa tudi vrsto let zelo uspešno prenaša znanje v kuharskih delavnicah širom Slovenije predvsem v šolskih kuhinjah, kjer je bil predvsem poudarek na pripravi sladkovodnih rib-Ribogojstva Goričar s svežimi začimbami, zelenjavo v kombinaciji različnih prilog in omak in za to področje napisal in prezentiral vrsto novih receptov. Predvsem gre tukaj za izboljšanje šolskih jedilnikov, ki vsebujejo premalo tovrstnih jedi, ki pa so v zdravi prehrani zelo priporočljiva.

Naredil je tudi vrsto receptov za ribje namaze, ki jih že uspešno ponujajo v šolah in trgovskih centrih. V prihodnosti pa je v razvoju tudi ribja hrenovka in ostali produkti katere se da primerno konzervirati.

Dejan Mastnak

Ni zgolj chef in vodja restavracije, ampak tudi navdušenec ter strokovnjak za peko na žaru. Iskanju popolnih, sezonskih okusov s poudarkom na lokalnih sestavinah je predan že skoraj 25 let.

V nov izziv je bil sestaviti gostinsko ponudbo in ekipo, ki danes deluje na Treh lučkah. Tako mu je uspelo pričarati in nuditi domačnost, odlično gostinsko ponudbo ter združiti kulinariko in vino. Velik poudarek pa daje tudi povezovanju vrhunskih lokalnih ponudnikov v regiji in širše.

Kreativno kuharsko kariero je pričel na Gradu Tabor Laško, seznam pa se vije od kuharja v restavraciji Grad na Bledu, vodja kuhinje Hotel Ajdovec, vodenja kuhinje in restavracije Dvorca Impoljca, vodenja kuhinje hotela Evrope Celje pa vse do sodelovanja ter svetovanja v podjetju Lek d.d., hotelu Plaza, Posestvu Pule, pa do danes, kot vodja gostinstva – chef na posestvu Tri lučke.

Kot ljubitelj drznih izzivov je pripravil tudi nekaj odmevnih banketov, pogostitev, dogodkov in piknikov, kar nekaj parov v Sloveniji pa je dahnilo ”da” ob vrhunski kulinariki izpod njegovih rok. Je prejemnik lepega števila kulinaričnih nagrad v Sloveniji. Redna izobraževanja so sestavni del procesa, tako je opravil tudi mesečni trening v Jumeirarah resortu v Dubaju. Med bolj svežimi je certifikat Original Weber grill master.

Njegova skrivna sestavina: »Skrivnostna začimba, ki vsako jed dvigne na višji kulinarični nivo je vsekakor iskrena ljubezen in spoštovanje do vsake sestavine.«

Cilj je preprost – biti vrhunski gostitelj.