
Sestavine za 2 porciji:
1 file dimljene postrvi
4 srednje veliki krompirji
1 ščepec soli
preliv:
4 žlice oljčnega olja
2 žlici gorčice s celimi zrni
1 žlica medu
Za dekoracijo krožnika:
glavica radiča
2 žlici sesekljanega svežega drobnjaka
Priprava:
V slani vodi skuhamo štiri srednje velike krompirje. Ko se nekoliko ohladijo jih olupimo, narežemo na rezine in blago posolimo. Med kuhanjem krompirja očistimo file dimljene postrvi – odstranimo kožo in morebitne srti ter z rokami nadrobimo meso na manjše kose.
Pripravimo preliv. V skledi zmešamo z metlico 4 žlice oljčnega olja, 2 žlici gorčice s celimi zrni in 1 žlico medu. V večji skledi z rokama na hitro zmešamo rezine kuhanega krompirja, kose dimljene postrvi in preliv.
Izberemo dva večja nizka krožnika in na vsakem oblikujemo krog iz listov radiča. Po sredini porazdelimo mešanico ribe, krompirja in preliva. Dekoriramo s sveže sesekljanim drobnjakom in postrežemo kot samostojen obrok, skupaj z domačim kruhom in kozarcem ohlajenega cvička.
KuharKoširNamenRecept za štiri.Leto2022